Projektleder til innovativt livelihoods- og forskningsprojekt i Uganda

I Impact Designs arbejder vi med at udvikle bæredygtige forretningsmodeller til og med flygtninge. Vi har netop fået en større bevilling til et 4-årigt projekt i Uganda, der kombinerer støtte til insektproduktion blandt flygtninge, med et ambitiøst forskningsprogram i samarbejde med Københavns Universitet og Makerere University i Uganda.

Deadline for ansøgninger 8. juli 2022

I den forbindelse søger vi en projektleder med erfaring med projektstyring af større udviklingsprojekter. Vi er en lille organisation med store ambitioner, og der vil være gode muligheder for at sætte dit præg på udviklingen af organisationen de kommende år.

Om stillingen

”Refugee Insect Production for Food and Feed” (RefIPro) er et ambitiøst 4-årigt projekt, der kombinerer flere forskellige udviklingsinterventioner med forskning i og omkring flygtningelejren Kyaka II i det vestlige Uganda.

Projektet er et samarbejde mellem Impact Designs (som bevillingsmodtager), to lokale partnerorganisationer i Uganda, samt på forskningssiden Makerere University, Københavns Universitet og International Centre of Insect Physiology and Ecology (ICIPE) i Kenya.

Projektet har et budget på godt 15 millioner kroner, og har to primære målsætninger:

  1. At forbedre sundhed og ernæring blandt flygtninge og lokale gennem produktion af melorm som fødevare. Det indebærer både produktion af melorme på en række skoler samt blandt lokale bønder. Den primære forskningskomponent her involverer et forsøg med skolemad beriget med melorme-mel.
  2. At forbedre indkomsten for flygtninge og lokale gennem produktion af soldaterfluelarver til salg som dyrefoder. Denne komponent inkluderer også styrkelse af en række farmers associations og en farmers union i og omkring Kyaka II.

Som projektleder vil du være ansvarlig for at sikre, at alle aktiviteter i projektet gennemføres som planlagt, at udfordringer identificeres og adresseres hurtigt og effektivt, at der er effektiv koordination mellem partnerne i konsortiet og at der er styr på økonomien i projektet.

Ud over opgaverne på det specifikke projekt i Uganda vil der også være opgaver relateret til udviklingen af organisationen mere generelt. Vi er en lille ny organisation med store planer for fremtiden, og du vil komme til at spille en central rolle i forhold til at udvikle organisationen, herunder for eksempel processer til projektstyring og økonomistyring.

Du bliver en del af et lille sekretariat i Aarhus, hvor du vil arbejde tæt sammen med Sekretariatslederen om udviklingen af organisationen.

Du vil have base i Aarhus, men med regelmæssige rejser til vores lokale partnere i Uganda. Det kan være kortere rejser et par gange om året, men der vil også være mulighed for at arbejde fra Uganda i længere perioder, hvis du er interesseret i dette.

Om dig

Vi leder efter en person med:

  • En relevant kandidatuddannelse – f.eks. international udvikling, antropologi, statskundskab el. lignende.
  • Minimum 2 års relevant erfaring med projektstyring af større udviklingsprojekter.
  • Interesse og evner for at udvikle og styrke processer omkring projektstyring og økonomistyring i organisationen.
  • Erfaring med at koordinere mellem forskellige partnere, herunder samarbejde med lokale partnere i udviklingslande.

Det er en fordel, men ikke et krav, hvis du udover generel erfaring med projektstyring også har relevant tematisk eller geografisk erfaring, for eksempel:

  • Erfaring med livelihoods- og/eller social protection, markedsbaseret udvikling, landbrugsudvikling og/eller kapacitetsudvikling af lokale civilsamfundsorganisationer.
  • Erfaring med at arbejde i Uganda eller andre lande i Østafrika
  • Erfaring med at koordinere forskningsprojekter og/eller forskningserfaring.

Lidt om os

Impact Designs blev stiftet i 2019 med det formål at arbejde for at forbedre levevilkårene for flygtninge i lav- og mellem-indkomstlande.

Foreningen udspringer af erfaringer fra flygtningelejre i Uganda, og vores arbejde har derfor også indtil videre haft fokus her.

Specifikt har vi arbejdet for at introducere produktion af spiselige insekter som en måde at styrke både sundhed, ernæring og indkomstmuligheder blandt flygtninge og lokalbefolkning.

Vores målsætning er dog bredere, og vi forventer at udvide vores engagement både tematisk og geografisk i de kommende år, inden for en overordnet vision om at sikre alle mennesker en minimumsindkomst (enten i form af overførsler i form af social protection eller gennem markedet).

Arbejdsvilkår

Vi vil gerne udvikle en arbejdsplads med fokus på work-life balance og bestræber os på som udgangspunkt at arbejde inden for en 4-dages arbejdsuge. Dvs. arbejdstiden som udgangspunkt er 30 timer mandag-torsdag, men med en løn, der svarer til en normal 37-timers arbejdsuge.

Når det er sagt, så er vi en lille organisation med forventning om at udvide i den nærmeste fremtid, så det er forventeligt, at der vil være perioder, hvor det er nødvendigt at lægge flere timer for at nå alle arbejdsopgaverne, for eksempel i forbindelse med deadlines for afrapportering, årsregnskaber eller nye projektansøgninger.

Du bør derfor være indstillet på at have en vis fleksibilitet omkring arbejdstid- og timer, også i forbindelse med rejser. Til gengæld vil der også være fleksibilitet den anden vej, så du kan tilrettelægge arbejdet på den måde, der passer dig bedst. Der vil for eksempel være mulighed for at arbejde hjemmefra 1-2 dage om ugen, hvis du f.eks. er bosat at andet sted i landet.

Vi forestiller os, at du vil tage ansvar for 1-2 praktikanter, som kan bidrage med at varetage praktiske opgaver indenfor for eksempel kommunikation, fundraising og projektstyring.

Projektets startdato er 1. august 2022 og vi håber at du kan starte enten denne dato eller snarest derefter. Deadline for ansøgninger er d. 8. juli 2022 og vi indkalder til samtaler snarest derefter.

Send din ansøgning med CV til bestyrelsesformand, Rasmus Jensen Schjødt på rasmus@impactdesigns.dk. Du er også meget velkommen til at skrive med eventuelle spørgsmål til stillingen.